O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno novembra 2018 z namenom promoviranja pomena delovanja prvih posredovalcev, o tem osveščati javnost, pomagati vsem prvim posredovalcem pri dodatnih izobraževanjih in pridobivanju znanja, organiziranje izobraževalnih srečanj in dogodkov ter zbiranje donacijskih sredstev za vse zgoraj navedene namene. Zavedamo se pomena prvih posredovalcev za pomoč prebivalstvu pri nujnih zdravstvenih stanjih, predvsem v bolj oddaljenih okoljih, kjer je dostopni čas reševalnih vozil daljši, seveda pa tudi v mestih.

Dejan Rogelj

Ustanovitelj in vodja društva

Dejan Rogelj

Ustanovitelj in vodja društva

Prvi posredovalci

Prvi posredovalec je posameznik, ki praviloma nima zdravstvene izobrazbe in se odzove na poziv dispečerske službe zdravstva ter pride na kraj dogodka z namenom izvajanja ukrepov za ohranitev življenja pred prihodom službe NMP in je vključen v sistem t. i. tihega aktiviranja sil za zaščito in reševanje.
Vsak ZD v Sloveniji lahko ugotavlja potrebe po prvih posredovalcih na svojem področju, evidentira kandidate za prve posredovalce, preverja ustreznost opravljenega usposabljanja kandidatov ter o njihovi vključitvi med prve posredovalce obvestijo dispečersko službo zdravstva. Vsak prvi posredovalec mora vsaj enkrat letno obnoviti svoje znanje iz zahtevanih vsebin.
Način usposabljanja in financiranja prvih posredovalcev z dogovorom uredijo lokalni izvajalci službe NMP, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter lokalna skupnost.

Vprašajte nas karkoli

DRUŠTVO PRVIH POSREDOVALCEV

Podatki društva:

Davčna številka: 93448660
Matična številka: 4110609000
TRR: SI56 6100 0002 0853 019

E-MAIL: info@prviposredovalci.si

NASLOV: Spodnji Brnik 10,
4207 Cerklje na Gorenjskem